Oktatási intézmények

Település:
Budapest, 3. kerület


Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola


Cím: 1039 Budapest, Attila u. 8., Telefon: (30) 216-2883, E-mail: tanfolyamok@bhf.hu

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége (MKTHK) 1998-ban alapította meg a Bhaktivedanta Kulturális és Tudományos Intézet Alapítványt Budapesten.

Az Alapítvány a hindu vaisnava filozófia oktatási intézményeként az emberiség egyik legősibb filozófiájának és kultúrájának széleskörű megismertetését, illetve a vaisnava filozófia szakembereinek képzését és továbbképzését jelölte meg céljául.

Az MKTHK 2001-ben hozta létre a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolát, amelynek vaisnava teológus szakja 2003-ban nyert akkreditációt. A Főiskola 2004 szeptemberétől államilag elismert felsőfokú oktatási intézményként oktatja a hinduizmus vaisnava ágának filozófiáját, kultúráját. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola elsőként a hinduizmus világvallását önállóan képviselő felsőfokú teológiai intézmény Magyarországon, illetve Európában, amely 2005 júniusában adta ki az első, államilag elismert diplomákat.

A Főiskolán folyó oktatás elveit A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda tanításai határozzák meg, aki a vaisnava vallásbölcseletet az Indián kívüli világban hitelesen terjesztette, ezért választotta őt az intézmény névadójául.

A Főiskola 2008-ban áttért a bolognai rendszerre, és elindította vaisnava teológia BA alapszakát, majd 2009-ben a vaisnava jógamester BA képzést, mely utóbbi az egyetlen akkreditált felsőfokú diplomát adó jógaképzés Európában..

2011-ben a Főiskola önálló épületbe költözött, amely Budapest III. kerületének festői részén, Csillaghegyen található, a Haré Krisna Templom tőszomszédságában.

A Főiskola 2014. szeptemberében indította el vaisnava teológia MA képzését.

Szakok és tagozatok

Vaisnava jógamester alapszak

Végzett hallgatóink ismerik a jóga valódi szerepét és lehetőségeit a mai ember életmódjában, és mindezeket sokoldalú szakemberként képesek továbbadni és fejleszteni.

Vaisnava teológia alapszak

Végzett hallgatóink ismerik a védikus kultúrát, tájékozottak a világvallások hasonlóságaiban és különbözőségeiben, eligazodnak India történetében, különböző filozófiai irányzatokban, a jóga különböző tradícióiban, tanulnak ájurvédát, asztrológiát, szertartástant, meditációt.

Vaisnava teológia mesterképzés

A képzés során a hallgatók alkalmassá válnak a vaisnava vallási jelenségek teológiai és hittudományi feldolgozására, szanszkrit nyelvű szentírások elemzésére, valamint kulturális intézményekben, könyvkiadásban, folyóirat-szerkesztésben, tömegtájékoztatásban, közgyűjteményekben, társadalomtudományi intézetekben, művészeti kutatóintézetekben és műhelyekben a tudományos életben való aktív részvételre, valamint tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

Jógaórák és tanfolyamok

Jógaórák

Rendszeres gyakorlási lehetőség heti több alkalommal.

Kezdő Hatha jóga tanfolyamok

Gyakorlatok és módszerek a testi egészség és a szellemi egyensúly eléréséhez.

Haladó Hatha jóga tanfolyamok

A képzés mind elméleti, mind gyakorlati felépítése szerint a kezdő tanfolyam folytatása.

Hatha jóga workshopok

Céljuk a jógagyakorlatok élettani hatásai szerint a mélyebb tudás megszerzése.

 

Életmód tanfolyamok

Védikus filozófia

Életvezetési technikák a Védák 5000 éves tanításai alapján.

Védikus asztrológia

Rendszerező védikus asztrológiai kurzus kezdőknek és újrakezdőknek.

Ájurvéda

Bevezetés az ősi indiai orvoslásba holisztikus szemlélet szerint.

Meditáció és önismeret

Személyiségfejlesztő önismereti és meditációs tanfolyamok.

Kapcsolat:

 

Forrás: bhf.hu

 

 

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »